Om Medvind

"Våra bostäder kännetecknas av ett hantverk och material i högsta kvalité utifrån skönhet, funktion och hållbarhet. Varje ny bostad är en lärdom av våra tidigare och skall alltid vara det bästa vi gjort.”

VD, Samuel Godman

Affärsidé

Medvind med specialiserade arkitekter, ingenjörer och hantverkare tillverkar nya bostäder med kärlek till arkitekturen. Våra bostäder kännetecknas hantverk och material i högsta kvalité, utifrån skönhet, funktion och hållbarhet.  

1987

Medvind grundas som Sveriges första specialiserade företag inom vindsinredning. Första bostaden står färdig efter 2 år. Från en liten råvind till bostad om 50 kvm.

1997

Vindsvåningar blir mer populärt och Medvind blir ett vindsbegrepp. Vi utvecklar stadens största vindsvåning. Från råvind till 500 kvm premiumboende. 

2007

Medvind AB får ny ägarstruktur. Samuel Godman köper bolaget och skapar en ny organisation med arkitekter, ingenjörer och hantverkare. Tillsammans ritar, utvecklar och bygger Medvind flera av stockholms allra finaste hem, där organisationen har arkitektur som sin främsta ledstjärnan.

2017

Medvind konverterar en gammal knäckebrödsfabrik till 42 fantastiska bostäder på Södermalm. Paralellt byggs flertalet vindsvåningar med en storslagen arkitektur. Under året görs även flera fastighetsförvärv för att säkra upp framtida bostadsprojekt.

Organisation

Medvind består av arkitekter, ingenjörer och hantverkare som alla har spetskompetens inom sitt område. 

Styrelsen är handplockad för en optimerad bolagsstyrning. 

Operativ ägare med en passion för arkitektur och en god finansiell styrka. 

Tillsammans utvecklar vi några av Sveriges finaste bostäder. 

Partners

Koncernen består av två bolag, Medvind AB och Medvind Design AB. Medvind Design AB är ett renodlat entreprenadföretag som bygger bostäderna och utför andra entreprenadarbeten i fastigheterna. Medvind AB bedriver handel med fastigheter och lägenheter. Båda Medvind-bolagen ägs privat av ledningen. Medvind har dock ett flertal joint venture-bolag som äger och genomför projekt. Samarbetspartnerns i dessa bolag är bland annat fastighetsfonder.

Process

Organisationen har spetskompetens på alla delar i processen. Vi sköter hela projektet från ax till limpa - Från förvärv till nya bostäder. 

 

Från vår samlade specialistkompetens av arkitekter, ingenjörer och hantverkare är gårdagens uttjänade ytor – morgondagens möjligheter för nya bostäder.

Förvärv

Nya ytor att utveckla till bostäder är vital för vår verksamhet och vi är alltid öppna inför alla typer av förvärv. Vi skapar primärt premiumbostäder vilket gör att vi oftast investerar i efterfrågade lägen. 

Har du frågor om verksamheten, ett specifikt projekt eller har något objekt att sälja som kan vara av intresse för Medvind - vänligen kontakta oss eller lämna dina uppgifter så återkommer vi inom kort.