HÖGBERGSGATAN 62

BERGMANS BAGERI

I den absoluta mitten av södermalm och med en historia värd namnet, ligger det en fastighet med rejäl charm och karaktär. Högbergsgatan 62 uppfördes år 1917-1919 av byggmästaren och arkitekten I. Sjösten med byggherre ”Bergmans Enkas Bageri”. Det var Sveriges första spisbrödsfabrik. Fastigheten har sedan dess genomgått diverse förändringar och har hyst en mängd olika verksamheter men har fortfarande kvar sin grundläggande charm.

Medvind skapar nu 42 exklusiva lägenheter av varierande storlek i denna gamla byggnad med sin industriella touch. Samtliga med balkong eller uteplats mot gården med träd och planteringar. Högre upp i huset blir lägenheterna större och några av dem förses med eldstad. Ett modernt boende i anrik miljö.

Vackra 20-talsdetaljer är tillvaratagna och restaurerade till ursprungsskick och de stora fönstren ger ljus långt in i bygg- naden, vilket borgar för goda boendekvaliteter även i husets djupaste del. I bottenplanet byggs den nya lokalen avsett för restaurangverksamhet i bistro-bageri karaktär, precis som i gamla goda tider.

I närområdet finns ett rikt folkliv samt god tillgång till pubar och restauranger. Skulle du däremot känna för att förytta dig till en annan del av staden så ligger både T-bana Mariatorget samt Södra station precis runt knuten. Ett perfekt läge, i en härlig fastighet med anor. Kan det bli bättre?

Arclinea

Exklusiva italienska kök från Arclinea med köksmaskiner från SMEG.